Czarna rozpacz
projektowałam sobie pewne logo w Photoshopie (CS2) i jedna czcionka nie chciała mi dizałać. Czcionka nazywa się HVP_Poster.ttf
Czy może kotoś wie z czego to wynika?
-Inne czcionki działają dobrze, chociaż mają rozszerzenie napisane dużymi literami (.TTF) czy to ma znaczenie?
-Podobono ta czcionka działa w linuxie. Czy to możliwe, że nie jest kompatybilna z moim komputerem, bo mam windowsa?
-mój komputer jest bardzo stary, choć dosprzęcany i udziwniany jak tylko się da. Czy to ma znaczenie w tym przypaku?
Dodam tylko, że jak użyję tej czcionki, program się zawiesza.
Inne czcionki działają dobrze, chociaż mają rozszerzenie napisane dużymi literami (.TTF) czy to ma znaczenie?
spróbuj zmienić na duże. Nie sądzę żeby to miało jakieś znaczenie, ale spróbować warto bo i tak nic tym nie zepsujesz
Cytat:
Podobono ta czcionka działa w linuxie. Czy to możliwe, że nie jest kompatybilna z moim komputerem, bo mam windowsa?
skąd wiesz że w linuxie działa? działa w photoshopie czy w jakimś innym programie?
Hellnen napisał/a:
mój komputer jest bardzo stary, choć dosprzęcany i udziwniany jak tylko się da. Czy to ma znaczenie w tym przypaku?
raczej nie.
Najprawdopodobniej po prostu uszkodzony jest plik z czcionką, lub jakiś moduł w photoshopie obsługujący czcionki. Reinstall Photoshopa najpierw (pamiętaj że możesz mieć uszkodzony nośnik, lub chociaż sam program instalacyjny), jeśli nie z oryginalnego źródła, to z jakiegoś alternatywnego. Jeśli nie pomoże - trzeba znaleźć sam plik z czcionką i podmienić.
Nie wiem, nic mi na razie więcej nie przychodzi do głowy.
_________________ "W annoth'u (...) najbardziej denerwuje mnie jego annothowatość."
dziękuje za pmoc
wiem że dizała w linuksie, bo ten kto mi ją wysłal używał jej właśnie w linuksie. Sądzę że to nie wina photoshopa, bo inne ściągnięte czcionki działają prawdłowo. Zobaczę co z tą czcionką, najwyżej poszukam jej gdiześ w necie w innej wersji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum