Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, wielotematyczne, ogólnotematyczne
  FAQ FAQ   Użytkownicy  Użytkownicy   Regulamin  Korepetycje   Zaloguj  Zaloguj   Rejestracja  Rejestracja   Regulamin  Regulamin
 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pincet problemów Móhy.
Autor Wiadomość
Mószka 
Panna_M. (;



Imię: Asieńka
Wiek: 29
Dołączyła: 05 Mar 2007
Posty: 2329
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2009-08-13, 11:10   Pincet problemów Móhy.

Ciągle mam problemy z komputerami, więc postanowiłam po prostu założyć własny dział porad dla mnie xD wiem, że to się baaardzo przyda.

Soł, mam kolejny problem z kompem (zaskoczenie, co?).
Chodzi o to, że filmiki, które nagrywam na aparacie, wrzucam na kompa, ale nie mogę ich do końca tak odtworzyć jakbym chciała. Tzn wszystko jest pięknie ładnie jeśli chodzi o obraz, ale nie ma dźwięku. Na starym komputerze miałam chyba jakiś specjalny program do odtwarzania, ale nie mam pojęcia co to było. Wydawało mi się, że Quick Time Player, ale ściągnęłam i nadal nie działa :/
Pomożecie? Wierzę w Was! :*
_________________
Móha rucha karalucha,
A kieliszek jest bez ucha.
 
 
 
Autor Wiadomość
cichy 
nie tylko ja to potrafie :P



Imię: Piotrek
Dołączył: 05 Sie 2006
Posty: 1868
Skąd: Wygoda :)
Wysłany: 2009-08-13, 11:12   

sprawa kodeków myślę.. zainstaluj odpowiednią paczkę kodeków (http://www.softmania.pl/program-246-k_lite.html#m ) i powinno być dobrze :)

P.S. tam trzeba będzie zaznaczyć żeby zainstalowało 'playback only (without player)'
_________________
My heart is yearning, but Paris is burning.
Paris is burning all night long.
My heart is dreaming, but Paris is screaming.
Paris is screaming all night long.
 
 
 
Autor Wiadomość
Mószka 
Panna_M. (;



Imię: Asieńka
Wiek: 29
Dołączyła: 05 Mar 2007
Posty: 2329
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2009-08-13, 11:31   

W żadnym etapie instalacji nie znalazłam takiej opcji :(
_________________
Móha rucha karalucha,
A kieliszek jest bez ucha.
 
 
 
Autor Wiadomość
Anoniman 


Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 1257
Wysłany: 2009-08-13, 13:26   

W jakim formacie owe filmiki się nagrywają? Bardziej po ludzku - co jest napisane w nazwie pliku po kropce?

A mój sposób - konwersja plików. Myślę że pomoże, na 99%. Mi zwykle pomaga. Choćby ten: http://www.programs.pl/program,786.html , ja używam innego.
 
 
 
Autor Wiadomość
Mietek 
:o



Imię: Andżej
Wiek: 49
Dołączyła: 01 Lis 2007
Posty: 1224
Skąd: Świedry
Wysłany: 2009-08-13, 22:44   

Tak jak panowie wyżej. Na początek polecam spróbować z kodekami np. stąd:
http://www.pobieralnia.pl...io-i-video.html

Jeżeli nie zadziała to napisz nam tu na forum jakie rozszerzenie mają te filmiki a wtedy obaczy się dalej.
_________________

"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi"

"Nasz Bóg jest zazdrosny to na pewno, zazdrosny o moje królestwo z moją królewną"

„ Nie idź przede mną, nie mogę nadążyć. Nie idź za mną, nie mogę być liderem. Po prostu idź ze mną i bądź moim przyjacielem.”
 
 
 
Autor Wiadomość
Mószka 
Panna_M. (;



Imię: Asieńka
Wiek: 29
Dołączyła: 05 Mar 2007
Posty: 2329
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2010-02-01, 22:26   

Tytytyryry, kolejna zagadka ;d

Nie umiem ściągać filmów (o czym wszyscy zapewne wiecie), więc robi to za mnie moja kumpela. Ściąga filmy i nagrywa mi je na płytach. Z tym, że są jakieś cośtam w (chyba) formacie rmvb, bo podobno tak zajmuje mniej miejsca. I sęk w tym, że mój komputer nie lubi tych plików rmvb, bo jak wsadzam płytę, to robi się zwiecha. Owa kumpela powiedziała 'No taaak, bo nie masz czegośtam'. Więc ściągnęłam to 'cośtam', a mianowicie Mpc Star, po którym już miało wszystko śmigać. Problem się jednak nie rozwiązał i jest tak jak było. Czy ktoś jest w stanie udzielić mi lepszej rady niż moja 'przezajebiściekomputerowa' koleżanka? :D
_________________
Móha rucha karalucha,
A kieliszek jest bez ucha.
 
 
 
Autor Wiadomość
annoth 
slave



Imię: Łukasz
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sty 2007
Posty: 2681
Skąd: Sanok
Wysłany: 2010-02-01, 23:38   

Nie wiem czy MpcStar posiada kodeki do RealPlayera. Ja bym zaczął standardowo od Real Alternative http://www.codecguide.com/download_real.htm (jakikolwiek link z tej strony).

Chociaż tak czy siak wieszać się nie powinno. Problem jest z każdą płytą na której są rmvb, czy z płytami na których są tylko rmvb, czy może problem był tylko z jedną płytą? Może to nie wina formatu, lecz uszkodzonego nośnika?
_________________
"W annoth'u (...) najbardziej denerwuje mnie jego annothowatość."
ˆ mjuzik

Eos napisał/a:
Ech, te baby... gupie :p .
 
 
 
Autor Wiadomość
Mószka 
Panna_M. (;



Imię: Asieńka
Wiek: 29
Dołączyła: 05 Mar 2007
Posty: 2329
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2010-02-01, 23:51   

annoth napisał/a:
Problem jest z każdą płytą na której są rmvb,

O to to to! Niestety.
_________________
Móha rucha karalucha,
A kieliszek jest bez ucha.
 
 
 
Autor Wiadomość
annoth 
slave



Imię: Łukasz
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sty 2007
Posty: 2681
Skąd: Sanok
Wysłany: 2010-02-02, 15:03   

I mówisz że jest zwiecha... czyli?

Zainstalowałaś Real Alternative?
_________________
"W annoth'u (...) najbardziej denerwuje mnie jego annothowatość."
ˆ mjuzik

Eos napisał/a:
Ech, te baby... gupie :p .
 
 
 
Autor Wiadomość
Mószka 
Panna_M. (;



Imię: Asieńka
Wiek: 29
Dołączyła: 05 Mar 2007
Posty: 2329
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2010-02-02, 18:16   

annoth napisał/a:
Zainstalowałaś Real Alternative?

Si.
annoth napisał/a:
I mówisz że jest zwiecha... czyli?

Nie wyskakuje mi automatycznie okienko, muszę wejść w mój komputer, a jak klikam na stację dysków to jest nagle brak odpowiedzi i nie mogę otworzyć nawet.

O. A czasami, żeby było ciekawiej, znika mi pasek startu :)
_________________
Móha rucha karalucha,
A kieliszek jest bez ucha.
 
 
 
Autor Wiadomość
annoth 
slave



Imię: Łukasz
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sty 2007
Posty: 2681
Skąd: Sanok
Wysłany: 2010-02-02, 18:34   

Jak dla mnie błąd systemu. Najnowsze Service Packi, a jak nie pomoże, to reinstall.
_________________
"W annoth'u (...) najbardziej denerwuje mnie jego annothowatość."
ˆ mjuzik

Eos napisał/a:
Ech, te baby... gupie :p .
 
 
 
Autor Wiadomość
Nena 



Dołączyła: 19 Lis 2006
Posty: 1743
Wysłany: 2010-02-02, 18:41   

Mószka napisał/a:
Nie wyskakuje mi automatycznie okienko, muszę wejść w mój komputer, a jak klikam na stację dysków to jest nagle brak odpowiedzi i nie mogę otworzyć nawet.

O. A czasami, żeby było ciekawiej, znika mi pasek startu :)

Vista, Vista, Vista...
Mam, a raczej miewam podobne problemy do tych co Ty, Móhu.
Ileż to raz brak odpowiedzi, wyłączenie się explorera czy nie czytanie płyty...
Najlepsze rozwiązanie to metoda prób i błędów, zaktualizuj co się da, poczytaj w Googlach odnośnie napotykanych problemów i tyle. Ja sama zajmuję się naprawą swojego kompa, a po pomoc sięgam z reguły jak nie włącza się/resetuje się sam, a nie chce mi się robić reinstalacji ^^ .
Mószka napisał/a:
formacie rmvb, bo podobno tak zajmuje mniej miejsca

Nie podobno ale tak jest :)



Apropo wie ktoś jak w biosie Phoenix F.52 zmienić na oczyt z płyty od razu po starcie?
Ostatnio zmieniony przez Nena 2010-02-02, 18:44, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
 
Autor Wiadomość
Anoniman 


Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 1257
Wysłany: 2010-02-02, 19:36   

Nena napisał/a:

Mószka napisał/a:
formacie rmvb, bo podobno tak zajmuje mniej miejsca

Nie podobno ale tak jest :)



Zajmuje, za to ile z nim problemów na Allplayerze...

Ja bym pobawił się w konwersję, ale tobie nie polecam. Za to radzę poszukać kodeków.
 
 
 
Autor Wiadomość
BazyL 



Imię: Peter
Wiek: 28
Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 1699
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-02-02, 22:59   

wiesz co Mósia a weź tak porządnie przywal w ten komputer :P skoro po dobroci nie chce to może na siłę? :P Wydaje mi się, że może to nie wina kodeków, systemu, komputera tylko czy aby na pewno nagrało dźwięk? może to bariera sprzętowa a nie systemowa? :P
_________________
A-well-a everybody's heard about the bird
Bird, bird, bird, b-bird's the word
 
 
 
Autor Wiadomość
cichy 
nie tylko ja to potrafie :P



Imię: Piotrek
Dołączył: 05 Sie 2006
Posty: 1868
Skąd: Wygoda :)
Wysłany: 2010-02-03, 17:19   

odczytuje Ci w ogóle te pliki? widzisz je na cd, dvd(nie wiem na czym ona ci je nagrywa) z innymi filmami też masz taki problem ? chodzi mi o avi oczywiście .. jeśli oglądasz na odtwarzaczu cały czas te filmy i nie kopiujesz ich najpierw na kompa to po pewnym czasie padnie ci odtwarzacz.. to tak przy okazji ;)
_________________
My heart is yearning, but Paris is burning.
Paris is burning all night long.
My heart is dreaming, but Paris is screaming.
Paris is screaming all night long.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Reklama: Error: unable to save our links to cache. Please make sure that the folder automaticbacklinks_cache located in the folder /home/s90pl2/domains/mportalik.net.pl/public_html and is writable
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group